torstai 11. joulukuuta 2014

Soselaisen vuosi

Suomen neljä vuodenaikaa rytmittävät kuntosuunnistajan vuotta tarkasti: talvella rakennetaan peruskuntoa (kröhöm), keväällä herätellään koneistoa, kesällä kirmataan metsässä innosta piukeana, jonka jälkeen syksyllä aktiivinen rastien perässä juokseminen alkaa jo hieman kyllästyttää. Ja sitten koko homma alkaa alusta.

SOSEen kalenteri on perinteisesti koostunut seuraavista etapeista:

 • Tammi-, helmi-, maaliskuussa on kierretty yhdessä tai erikseen Korttelirasteja
 • Huhtikuussa on innostuttu alkavasta kuntorastikaudesta ja järjestetty kauden avaustilaisuus
 • Toukokuussa aloitetaan Jukola-jännittäminen.
 • Kesäkuun alussa on pidetty taktiikkapalaveri, jossa kasataan joukkue, sovitaan pasteijavuorot ja muistellaan, että kenellä mahtaa olla peilipallo hallussaan.
 • Kausi huipentuu tietenkin Jukolan viestiin!
 • Heinäkuussa hieman himmaillaan, mutta jokunen on saattanut eksyä rasteillekin.
 • Elokuussa ohjelmassa on ollut juoksua, suunnistusta ja ehkä seikkailukisojakin.
 • Syys-, loka- tai marraskuussa on otettu soselaisista mittaa SOSEen omissa mestaruuskisoissa.
 • Joulukuussa on kokoonnuttu yhteen ja analysoitu kulunut vuosi SOSE-gaalassa eli pikkujouluissa.
Tänäkin vuonna pidettiin mestaruuskisat, jopa kaksin kappalein. Keskimatkan mittelöihin osallistui kuusi sosetta. Salmenkallio tiedettiin haastavaksi, koska kartalta puuttuu harmaat merkinnät. Kenellekään ei tainnut osua ihan nappisuoritusta, mutta kärki erottui silti selvästi:
 1. Jussi 1.06.44 
 2. Hilla 1.10.43 
 3. Murre 1.37.37 
 4. Killi 1.43.21 
 5. Illu 1.47.12 
 6. Pirjo 2.05.21
 7. SOSE-mestaruuskisojen jälkeiset spekutukset.
Pitkänmatkan kisoihin (aka Raatojuoksuun) oli ennakkoinnostuksen perusteella lähdössä iso lauma soselaisia. Erinäisten sattumusten jälkeen lähtöviivalle asettuivat kuitenkin vain Illu ja Hilla. Hatunnosto!

Raatojuoksun lähtöviivalla hymyilyttää.
Lyhyen tauon jälkeen suunnistajan mieli halajaa jälleen metsään. Yösuunnistusta ei nyt ole porukalla kokeiltu, mutta huhut kertovat, että jotkut ovat käyneet lamput päässä metsässä, toiset hyvällä ja toiset huonommalla menestyksellä. Myös kiintorastikartat on kaivettu esiin ja otettu ilo irti sulasta metsästä.
Kiitos Espoon kaupunki kiintorastikartoista!
Itsenäisyyspäivän aattona Louna-Jukola avasi ilmoittautumisen vuoden 2015 Jukolaan ja SOSEkin pisti ilmoittautumisen menemään (koska telttapaikka ja peilipallo). Heti löytyi innokkaita juoksijoita ja osuusmerkkailut alkoivat.

Kauden yksi kohokohdista on vielä edessä: SOSE-gaalassa muistellaan kuluneen kauden voittoja sekä jaetaan vuoden suunnistajan palkinto (v. 2010 Elde, v. 2011 Murre, v. 2012 Illu, v. 2013 ei taidettu jakaa palkintoa). Viime vuonna SOSE-gaalan aikaan viestittelimme Airilan Hannun kanssa Twitterissä ja tuloksena oli yhteistreenit Kuusijärvellä toukokuussa. Mitäköhän tämän vuoden gaala (ja tuleva vuosi) tuo tullessaan? 
Peukku suunnistukselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti