maanantai 16. kesäkuuta 2014

Jukolan tunnelmapalat

Ohi on! Tarkat osuusanalyysit ovat luvassa myöhemmin, mutta veikeä viikonloppu sisälsi niin monta lumoavaa elämystä, että halusimme pistää tänne heti muutamat muistot fiilisteltäväksi ja vähän dokumentoida viikonloppua. Tällaistako se oli?

(Kuvat SOSElaisten ottamia ellei toisin mainittu.)


SOSE lähti kohti Kuopiota autolla, junalla ja lentäen. Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa saimme kommentit "Tästä just meni jotain SOSE-jengiä. Keitä te ootte? Mihin te ootte menossa?" Nyt tiedetään kentälläkin suunnistuksesta ja Jukolasta vähän enemmän.


Portilla tapasimme Twitteristä tutun OC Puiston. Tästä oli kiva lähteä nostamaan fiilistä yhdessä! (Kuva otettu OC Puiston välineillä, kiitämme kuvausavusta tuntemattomaksi jäänyttä saksalaisturistia.)


Bussilla Vehmersalmelle ja leiriä pystyttämään! Supervenlat/SOSE saatiin kunnialla matkaan ja muu tiimi huolehti telttakylän kuntoon. Idylliseen peltomaisemaan järven rannalle kohosi tunneissa tiheä leirikeskus. SOSE-kylä viimeisteltiin peilipalloilla.


Ihastelimme jälleen Jukolan vapaaehtoiskoneiston tehokkuutta. Ruokaa saa sujuvasti ja tarpeeksi. Vähän harmittelimme, että etukäteen luvatut lihapullat puuttuivat menusta, mutta karjalanpaisti paikkasi tilanteen hyvin. Opittu Jukola-vinkki: osta kerralla koko viikonlopuksi ruokalippuja, niin vältät ne vähätkin hetket lippujonossa.


Saimme maastoanalyysit Venlojen jälkeen suoraan naiselta, joka suunnistaa.


Yritimme vähän hassutella joukkuekuvan kanssa. Yllättävän vaikeeta tuo yhtäaikaa hyppääminen! Siinä sitä joka tapauksessa ollaan, juoksujärjestyksessä vasemmalta oikealle joukkueenjohtajan perässä. (Kuvia näpsi Satu. Kiitos!)

Samaan syssyyn paikalle sattui Paimion Rastin kuvaaja, joka haastatteli meitä 2015 Louna-Jukolasta. Saa nähdä saatiinko SOSE-viisauksia taltioitua järjestäjien iloksi!

Muutamia toiveita nimittäin keksimme heti: Jukola-sovellus älypuhelimille tulosten seurantaa ja vessojen sijainnin tarkistamista varten, enemmän ja halvempia kännyköiden latauspisteitä ja joku operaattori sponsoroimaan tukiasemia takkuamattoman tietoliikenteen takaamiseksi. Ja enemmän musiikkia kisakeskukseen pitämään tunnelmaa yllä - etenkin yhteislähdön lähestyessä!Maassa mutaa, taivaalla Hornet. Näistä on kunnon festarit tehty ja ensimmäisen osuuden hyvä lähteä matkaan.


Pasteijavahti kertoi, että yöllä parikin nälkäistä pihkaniskaa oli tullut kysymään "saako tästä kiskasta ostaa banaanin". Emme myyneet, annoimme ilmaiseksi. 

SOSEessa on aina osattu huolehtia muonituksesta. Joukkueenjohtajamme kävi aamuyöllä sytyttämässä Sami Garamin grillin, jotta YLEläiset saisivat hyvin ansaitut aamiaismakkaransa ja antoi samalla tsemppaavat kommentit yön etenemisestä. Ruudussa vilahtaa myös suoraan 2. osuudelta palannut Elde. 

YLE tuntui onnistuneen taas suunnistuksen televisioinnissa ja SOSElaiset viettävätkin lähivuorokaudet tuijottaen Areenasta yön tallennetta (huom. nähtävissä kuukauden!) Hauskaa myös antaa ruutuaikaa meille harrastajille, kiva seurata mm. NOT-OK OKS SK:n liikkeitä Vehmersalmen rinteillä.Kukin valmistautuu lähtöön tavallaan. Mätsäävät sukat, voittajan poseeraus ja synkronoitu nauhoitus ovat hyvä pohja viimeisille suorituksille......ja sitten se on ohi. Lyhyet jälkispekut, pakkaus ja alueelta poistuminen. Vaikka leirialueella asui viikonlopun ajan tuhansia ihmisiä, oli kentät ja metsät lähtiessä todella siistit. Hyvä suunnistajat!

Kisa-alueelta siirryimme hotelli Rauhalahteen palautumaan. Sauna, kylpyläosaston vesiliukumäki ja kuumavesiallas tekivät ihmeitä.

Viikonlopun kuitenkin kruunasi iltapala Kuopion Satamassa Hannun kanssa. Vaikkei tavoite #tonninjoukkoon ihan toteutunut, oli upeaa päästä purkamaan suorituksia voittajan seurassa ja kuulla miten huipulla mentiin. Kalevan Rastin hattutemppu Jukolassa on suunnistushistorian harvinaisuus, johon on pystynyt aikaisemmin vain Tampereen Pyrintö kaukaisella 60-luvulla. 

HS huomautti, että putki ei voi jatkua loputtomiin, sillä jo 2017 KR on järjestäjäseura eikä siis voi osallistua. Hannu, koska olet pätevän suunnistajan lisäksi loistavaa seuraa, SOSE toivottaa tervetulleeksi Jukola-karsintoihin keväällä 2017! 


Illan päätteeksi pistäydyimme vielä tutustumassa Hannun uusimpaan projektiin - tämä kannattaa pistää seurantaan.


Aamulento Helsinkiin seesteisissä maisemissa ja paluu arkeen yhtä Jukolaa rikkaampana. Wau!

Suuret kiitokset järjestäjille, kisakavereille, YLElle, twittertutuille ja kotijoukoille. Enää alle vuosi seuraavaan Jukolaan!6 kommenttia:

 1. Mulla on ihan samat fiilikset kuin sulla Saara! Lisäisin vielä, että SOSE haluaa kiittää kaikista niistä tsemppausviesteistä joita saimme mm. Twitterin kautta! Hienoa tietää, että SOSEen menoa on seurattu myös kotisohvilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Twitteriä ja FB:tä refreshasi niin paljon kun puhelimen akku sieti ja fiilistä nosti kaikki tsemppaus- ja kuulumisviestit mitä alueelta ja kauempaa saatiin. Kiitos niistä! Emme varmasti vaikene jatkossakaan ja moikataan ihan livenäkin jos vaikka iltarasteilla törmätään!

   Poista
 2. Onneksi olkoon hienoista suorituksista myös minun puolestani. Sain keltanokkana hyviä vinkkejä aamun yhteislähdössä muutamalta Soselaiselta, kiitos niistä. Ens vuonna Paimiossa taas :)

  T: Tuuliviiri, NOT-OK PKS SK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, ensi vuonna Louna-Jukolassa nähdään!

   Poista
 3. Olen teitä sekä twitterissä, että täällä blogissa seuraillut - mahtavaa että on muitakin suunnistukseen aikuisena hurahtaneita. ;) Harmi kun ei Jukolassa törmätty, ehkä sitten ensi vuonna.

  t. Kaisahap

  VastaaPoista
 4. Jeps Heikki, taisimme minä, Murre ja Jussi yrittää siellä karsinaa odotellessa besserwisseröidä :) Kivaa oli jakaa fiiliksiä ja kokemuksia. Ehdottomasti Paimiossa taas!

  Kaisa, ollaan monesti SOSElaisten kanssa juteltu aikuisharrastuksen hienoudesta. Kun ei ole sitä nuoruuden pohjaa, tässä oppii ja kehittyy jatkuvasti sen sijaan että koko ajan huononisi siitä mitä on joskus osannut. Meikäläiset tunnistaa varmaan iltarasteillakin pinkeistä buffeista ja TeamSOSE-paidoista. Ja viimeistään sitten Paimiossa telttaleirin peilipalloista. Tule moikkaamaan jos bongaat!

  VastaaPoista