torstai 9. kesäkuuta 2016

Maksimisykkeillä Lappee-Jukolaan!

Aina silloin tällöin saan kuulla kotona kommenttia siitä, kuinka pulssini lähentelee nollaa - monesti juurikin silloin, kun pitäisi siivota tai laittaa ruokaa ja itse taas istuisin mielummin sohvalla katsomassa tennistä tai vaikka YLEn lähetystä suunnistuksen Huippuliigan osakilpailuista. Onko asia näin? Täytyy ottaa selvää!

Team SOSE on tullut tunnetuksi suunnistusskenessä huippusuoritusten ohella aktiivisuudestaan sosiaalisessa mediassa. Viime vuonna Louna-Jukolassa yön pikkutunneilla muotoiltu aforismimme sai palkinnon Suomen Suunnistusliiton #jukolafiilis -instakisassa. Ja miksikäs ei, voiko maailman hienoimman viestikisan olemusta laajemmassa kontekstissa enää paremmin tiivistää, tuskin.


Voittotwiitti instakisassa
Yllätys oli suuri, kun palkintona Suunnistusliitto toimitti joukkueellemme Garminin Forerunner 225 sporttikellon - jippii, nöyrimmät kiitokset! Tosin välittömästi heräsi kysymys, miten jakaa kello tasapuolisesti noin kymmeneen osaan tiimin jäsenten kesken? Öö, jos saan ison viisarin, saat pidemmän osan kellon hihnasta..? :) Päädyimme järjestämään kellosta SOSEen sisäisen huutokaupan, jonka tuotto sovittiin käytettäväksi Lappee-Jukolan osallistumismaksuun - näin kaikki pääsivät hyötymään palkinnosta.

Koska itselläni ei aiemmin gps-kelloa ollut, päätin huutaa kellon itselleni. Voittohuuto jääköön tässä salaisuudeksi, mutta sanotaan nyt että ihan halvalla ei kello lähtenyt - huutokaupan viime minuutit olivat tuskalliset ja pitkät. :)


Tämän kevään olen siis juoksennellut kuntorasteilla uusi hieno kello kädessä - tai näin siis ainakin teoriassa. Nimittäin, muutamana kertana olen kokonaan unohtanut kellon kotiini. Toisina kertoina olen muistanut laittaa kellon ranteeseen, mutta unohtanut käynnistää ajanoton lähdössä. Ja jos muutamina kertoina olen muistanut laittaa anturit ajoissa käyntiin, on gps-reitti piirtynyt talteen vielä pitkään maaliintulon jälkeen. Eli jonkun verran on vielä opettelemista siinä, että kellon käytöstä muodostuisi automaatio rasteilla.


Joka tapauksessa, tällainen datafiilistelijä kuntosuunnistaja on hyvin iloinen laitteesta. Forerunner 225 mittaa sykkeen suoraan ranteesta ilman sykevyötä ja se on toiminut moitteettomasti. GPS piirtyy tarkasti ja näyttää pienetkin koukerot, joita riittää turhankin kanssa. Parhaimmillaan gps-kellon hyödyt näyttäytyvät Reittihärvelin kanssa, jossa hyvin pienellä vaivalla pääsee vertailemaan omaa suoritustaan muiden suunnistajien kanssa. Eri reitinvalintojen tutkiminen ruudulta kehittää varmasti omaa tekemistä rasteilla. Nyt Reittihärveli on ollut Helsingin Suunnistajilla käytössä Firmaliigassa, toivottavasti joskus tulevaisuudessa myös Iltarasteilla.http://goo.gl/rgBosy
Kovaa taistelua Firmaliigassa, lopun pummi harmittaa vieläkin! :)
KLIKKAA KUVAA


Alle 2 viikkoa (eikun mitä, 9 päivää!!!) rastikauden kohokohtaan, Lappee-Jukolaan. Team SOSE on valmis kisaan. Vielä jos muistaisi laittaa kellon käyntiin omalle osuudelle, mikä se sitten onkaan, vitonen, kutonen, no kisaviikko näyttää. Ja siitä pulssista, todella kaukana nollasta mennään, maksimisykkeillä maaliin saakka!


Team SOSE, joukkueenjohtaja Tommi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti