tiistai 10. toukokuuta 2016

Firmaliigaa!

Sose otti eilen uuden askeleen matkalla kohti suuruutta: Firmaliiga, jihuuh! Tuntumaa temmellyskenttään oli otettu jo aikaisemmin keväällä, kun hurjimmat soselaiset kipittivät firmasprintissä (ennen tuloskorjauksia) voittajavauhtia. Alkukevään vahvasta tuloskunnosta huolimatta valmistautuminen tiistain firmaliiga-avaukseen oli haasteellista johtuen flunssista, lonkka- ja selkävaivoista, vatsataudeista ja muista soseen ikäluokalle tyypillisistä krempoista. Lopulta Salmiin suuntasi kuitenkin kaikkiaan viisi soselaista ja/tai sose-henkistä supervenlaa valmiina kohtaamaan Vihdin metsät ja ratamestarin jekut.

Ensimmäinen hämmennys koitti express-kaistalla, joka oli vähemmän express kuin toinen, ei valmiiksi rekisteröityneiden suunnistajien, jono. Ilmeisesti jotkut höpönassut olivat tehneet ennakkorekisteröitymisiä väärillä nimillä ja numeroilla. Tällaista ei ikinä voisi tapahtua Soseessa! Joskin tuloslistaa selatessani huomaan, että jokainen soselainen näyttäisi edustaneen kirjoitusasultaan eri joukkuetta. Nooh.

Toinen hämmennys aiheutui kartasta. Siis siitä kartasta, jonka sai rekisteröitymisestä ja joka opasti harjoitusrastien (?!) kautta lähtöön. Kartta herätti monia kysymyksiä, kuten (1) pitääkö näillä pre-rasteilla käydä (vastaus: ei tarvitse), (2) jaksanko edes startata varsinaiselle radalle "lämmittelyn" jälkeen (v: hädin tuskin), (3) onhan lähdössä juomapiste (v: ei) (4) ehdinkö sittenkään kotiin katsomaan suomen Bachelorin finaalijaksoa (v: en).

Pahimmat jännitykset kaikkosivat matkalla kohti lähtöä, ja varsinainen suunnistus alkoi rennon uupuneissa tunnelmissa. D-radan pari ekaa rastia meni mukavasti, mutta sitten alkoi väsyttämään huonosta kondiksesta ja juoksukyvyttömyydestä johtuen. Rastit kyllä löytyivät kohtalaisesti, vaikka pari kaverinkin lippua tuli tarkastettua. Vauhti oli verkkaista, ja pisimmällä rastivälillä meinasi usko loppua kesken.

Tunnelma suunnistuksen jälkeen oli kuitenkin mainio; rastit löytyivät, SOSE sai kolme hyväksyttyä suoritusta ja suunnistamaan pääsi kivalla radalla itselleni uudessa maastossa. Jälkikäteen kuulimme, että Salmin metsät olivat aiheuttaneet tällin yhteen sose-polveen sekä ottaneet voiton yhdestä sose-toipilaasta. Näillä takaiskuilla ei kuitenkaan pitäisi olla pitkäkestoisia seurauksia.

Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla Kattilajärvellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti