sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Suunnistusta ja samppanjaa!

Kuten kaikille suunnistuksen ystäville, myös Soselaisille päättyvä viikko oli hieno penkkiurheilujakso. Viikon varrella kukin Soselainen seurasi tahoillaan suomalaisten huikeaa kisamenestystä Vuokatin maastoissa ja Sotkamon keskustassa. 

WOC 2013:n suomalaisten kisamenestys ei ole kuitenkaan suinkaan ollut ainokainen Soselaisisa tässä kuussa ihastuttanut ja innostanut uutinen. Joukkuueemme tarkkaavaiset jäsenet tervehtivät ilolla Ilta-Sanomissa 6.7 julkaistua artikkelia, jossa kerrottiin Readingin yliopiston tekemästä tutkimuksesta. Tutukimuksen tulosten mukaan samppanjan nauttiminen saattaa parantaa spatiaalista muistia, joka puolestaan auttaa suunnistuksessa  (IS:n artikkeli: http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288580315762.html). 

MM-kisahurmio yhdessä edellä mainitun tutkimuksen kanssa kirvoitti Soseen porukassa ajatuksen kisastudion järjestämisestä "Suunnistusta ja samppanjaa" -teemalla. Ajatuksena olisi siis seurata MM-kisoja sampanjaa nauttien ja Suomen joukkueita kannustaen, ja idea saavutti toteutuksen asteen eilen viestilähetysten alkaessa. 

Jälkikäteen arvioiden voin suositella tätä konseptia kaikille suunnistuksen ystäville. Tämä siitäkin huolimatta, että varsinainen kuohujuoman nauttimisesta saavutettu hyöty jää arvioitavaksi vasta ensi viikon iltarastien jälkeiseen aikaan. Jos iltarastit eivät suju odotetusti, saattaa vika löytyä myös samppanjalasillisten välissä nautitusta kuohuviinistä, jolla ei luonnollisesti ole vastaavaa suunnistustaitoja parantavaa vaikutusta kuin aidolla samppanjalla. 

Hyvä Suomi ja hyvä Venla Niemi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti