torstai 31. toukokuuta 2012

Juoksujärjestys päätetty

Tänään 16 päivää Jukolaan ja jännittää jo ihan sikana.

Illan järjestäytymiskokouksessa (kiitos Murre!) päätettiin yksi Jukola-viestin tärkeimmistä asioista: juoksujärjestys. Se on seuraavanlainen:

1. Killi (12,8 km, valoisa/hämärä)
2. Tommen (12,8 km, pimeä)
3. Lasse (14,1 km, pimeä)
4. Anna (7,8 km, hämärä/valoisa)
5. Aku (8,2 km, valoisa)
6. Murre (10,3 km, valoisa)
7. Elina (15,2 km, valoisa)

Oikeus muutoksiin tietenkin pidetään, ja etenkin kakkos- ja ankkuriosuudet voivat vaihtaa vielä paikkaa. Järjestys pitää lukita lauantai-aamuun klo 10 mennessä.

Killi ottaa varman startin ja pääsee nauttimaan lähtöhuumasta, jota tänään taas katselimme Youtubesta (Youtuben suunnistusvideot - aina yhtä hyvää settiä!). Alkua seuraavat kaksi vaativaa pimeäosuutta, joista selviämme Tommenin ja Lassen ansioista.

Meidän tapauksessammehan todennäköisesti ainakin viimeiset neljä tai mahdollisesti jopa viisi viimeistä suunnistajaa lähtee metsään yhteislähdössä klo 9 sunnuntai-aamuna. Silloin on siis hyvä aika kannustusjoukkojen saapua paikalle! Vink vink!

Murre hoitaa pidemmän, tokavikan yli 10 km osuuden varmoilla suunnistustaidoillaan, ja jo kaksi Vuoden suunnistaja -palkintoa pokannut Elina saa kunnian juosta ankkuriosuuden, jonka kesto on nykyvauhdeilla arviolta viisi tuntia.

Näitä sitten varmaan sumplitaan vielä moneen kertaan, mutta olen erittäin tyytyväinen jo tähänkin suunnitelmaan.

Ja sitten toiseen tärkeään asiaan, nimittäin kisa-asuihin. Soseen kisa-asujahan on suunniteltu huolella jo kahden vuoden ajan. Jo ensimmäisissä pikkujouluissa nähtiin asuista futuristisimmat prototyypit ja suunnitelmia on riittänyt sen jälkeenkin. Lämmöllä muisteltiin tänään sitä talvi-iltaa Killillä, kun soviteltiin Terminator-housuja päällemme.... Ihan hyvä, ettei tilattu sitä useamman kymmenen kappaleen minimierää, kun tänään saatiin juuri ja juuri seitsemän hengen joukkue kasaan. Siinä olisi ollut meille suunnistushousuja ja -paitoja koko loppuiäksi.

Kaiken tämän suunnittelun ja puntaroinnin jälkeen kisa-asuksi on valikoitunut mitä tahansa kasaripinkkiä. Soseen siis tunnistaa metsässä/kehällä harhailemassa pinkistä vaatetuksesta. Myös kannustusjoukot voivat pukeutua samaan väriin.

Myös tiimibuffit ovat buffikomitealla työn alla. Miettikääpä miten hienot buffit saa kahdessa vuodessa aikaan! HIENOT.

Värivalinnastapa eivät kaikki joukkueen jäsenet vielä tiedäkään (terkut vaan pojille ja niille, jotka lähtivät tänään aiemmin kotiin!), mutta, kuten kaikessa joukkueen toiminnassa, tämänkin päätöksen taustalla on painavat järkisyyt. Syynä ovat tietenkin suunnistuskengät, jotka ostin keväällä siinä toivossa, että alkaisin pitää suunnistuksesta. No en alkanut, mutta onpa ainakin hyvä syy pistää kenkulit jalkaan ja alkaa olemaan ihan Soseessa. 16 päivän kuluttua. Jäiks.


PS. Olen äärimmäisen huojentunut piirakkaosaston ilmaantumisesta järjestäytymiskokoukseen tänään. Mahtavan viestijoukkueen lisäksi meillä on aivan mahtavat huolto- ja kannustusjoukot! Kaikki henkinen ja fyysinen tuki onkin tarpeen, eli myös kaikki kaverit on tervetulleita sitten kisapaikalle  kannustamaan ja hengaamaan (lisätietoja täällä). 

6 kommenttia:

 1. Kröhömkröhöm: Elina sai ekan "Vuoden suunnistaja" -palkinnon, allekirjoittanut toisen.

  VastaaPoista
 2. :) Hyvä, että korjasit, Murre! Mä olisin tyytyväisenä ottanut tältä osin täysin ansaitsematonta kunniaa itselleni.

  VastaaPoista
 3. Onnea matkaan! Teillä on ainakin valmistauduttu hienosti ja kadehdittavan aistikas on värivalinta asukokonaisuudessa. Täällä Jukola-ensikertalaista meinaa pikkusen hirvittää: enää 2 viikkoa armonaikaa ja sitten nähdäänkin todennäköisesti surkein osuus kautta koko Venlojen viestin historian... No, liput kisakoneeseen on ostettu ja rahoja ei saa takaisin, joten paluuta ei ole. Kääk!

  VastaaPoista
 4. Jee, tsemppiä teidänkin joukkueelle, Tekaisija! Kauhean jännäähän tämä on. Tule moikkaamaan, jos näet meikäläisiä! :)

  VastaaPoista
 5. Tunnistat meidät kasaripinkeistä kisa-asuista :)

  VastaaPoista
 6. Hienoa, pitääpä tulla nykimään pinkistä asusteesta! Minut tunnistaa.. öö.. no sitten viimeistään jostain Urheiluruudun tai kympin uutisten loppukevennyksestä.

  VastaaPoista