torstai 5. toukokuuta 2011

Uuteen kauteen -Yli soiden ja rotkojen!

Aivan julmetusti suunnistajia Luukissa 25.4.2011


Ihanaa, että edessä on uusi kausi Iltarasteja. Viime kaudelta jäivät mieleen sympaattiset pururadat Paloheinässä, syksyinen metsä ja mustikat, kuin myös kaoottinen pummausreissu Velskolassa ja metsän eläimet. Katsotaan mitä tuleman pitää, jotkut SOSE-tiimin jäsenet ovat aloittaneet todella vahvasti, onnittelut hienoista tuloksista :)


Avasin oman suunnistuskevääni Luukin upeissa maisemissa vappuviikolla. Vieläkään en ole päässyt yli siitä, että 5 km reittiin meni yli 1,5h vaikka meitä suunnistajiakin oli kolme yhdessä. Luukki ei siis ollut syksyn jäljiltä niin tuttu, että tulokset olisivat parantuneet, mutta hauskaa oli. Emitin leimaustaito oli pysynyt muistissa, kompassin käyttö oli akuutisti hukassa. Korjaukset reittiin tehtiin nopeasti, vaikka syviä soita mulppaamalla ja ylimääräistä 5 km reitin päälle tulikin vain vajaa kilometri. Ennen kaikkea Luukista jäi läpimärät kengät, mutta myös halu päästä uudelleen radalle! Niinpä tälllä viikolla matkasinkin muiden SOSElaisten perässä Kivikon Iltarasteille. Paikalle pääsyyn vaadittiin n. tunnin matka julkisilla, minkään jälkeen kiertelimme vielä Akun kanssa muutaman kierroksen Itä-Helsinkiä gps-opatuksella... Reitille päästiin lopulta ihan mukavasti, mutta miten ihminen voi käyttää vain 4 km reittiin taas 1,5h?! Helppo pururatareitti paljastui vaikeakulkuiseksi kivikoksi, jossa on rotkoja! Rastit olivat myös jotenkin oudosti näennäisen lähellä toisiaan.. Olisi varmaan kannattanut lukea etukäteen Ratamestarin mietteitä tästä "helposta pururatareitistä": 4km: Edellisiä hieman vaativampi, suunnistustaidoista on selvästi hyötyä. Muutamalla välillä juoksuhautoja -Varovaisuutta.


No just niin.

Ensi maanantaina rohkeasti Solvallaan. Ennakkoarvio on, että 3 km reittiin menee se tuttu 1,5h! :D

2 kommenttia:

  1. Näin alkukaudesta on hyvä hakea nöyryyttä, osataan sitten arvostaa syksyn huippuaikoja! Ja hei, mitä huonommin mennään nyt, sitä vaikuttavampaa meidän kehitys tulee olemaan! :)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut mulpata-verbin oikeaoppisesta käytöstä!

    VastaaPoista