sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Näen unta suunnistamisesta

Kevät on jo ehtinyt toukokuuhun ja suunnistuskausi on ollut hyvän aikaa käynnissä. Talven hiihto- ja lenkkeilykilometrien jälkeen mieli kaipasi kovasti metsän siimekseen. Maaliskuussa siirtyminen suksilta fillarin selkään tapahtui melkein lennosta, ja "talvikauden" korttelirastit tarjosivat ensimmäiset kosketukset suunnistukseen tälle vuodelle.

Ensimmäiseen varsinaiseen kuntosuunnistussuoritukseen lähdin into piukeana. Maastona oli Espoon Vermo, joka tarjosi vain pienen pätkän metsämaisemaa, muutoin reitti kulki talojen välissä. Vauhti oli niin lennokas, että tuloksena oli elämäni ensimmäinen hylky. Olin leimannut viereisellä, eli väärällä rastilla enkä hoksannut asiaa vasta kuin maalissa. Hylkäys ei kuitenkaan harmittanut pitkään, sillä olihan tässä koko kesä aikaa petrata tarkkuutta!

Jo pikkujouluissa joukkueenjohtajamme Killi esitteli meille vuoden 2015 kilpailukalenteria ja merkkasin silloin kalenteriin Silja-Rastit Paimiossa. Pettymys oli suuri kun kevätflunssa esti osallistumisen!

Kausi on jatkunut kerta viikkoon suunnistuksella, muutoin treenikalenterissa on ollut pyöräilyä ja erinäköistä lenkkeilyä. "Some-joukkue" Juntit OK haastoi meidät (ja muut) mukaan kahdeksan viikon #jukolakuntoon-haasteeseen, jonka vuoksi omia treenimääriä on tullut seurattua aiempia vuosia tarkemmin. SOSE on haasteessa hyvin mukana, mutta somejoukkuekilpailijamme ja #tonninjoukkoon -vastuksemme NOT-OK PKS SK on ottanut melkoisen tavoitteellisen otteen kevään treenaukseen ja dominoi haastetta mennen tullen.

Helatorstaina heilahdimme Jussin kanssa ex tempore -lähdöllä Prisma-rasteille tsekkaamaan Huippuliigan menoa. Hulina kisakeskuksessa oli melkoinen ja aurinkoinen sää helli suunnistuskansaa. Oma suoritus kuntorasteilla oli aikamoista taistelua henkisen kantin ja kurnivan vatsan kanssa (muista syödä kunnolla ennen suoritusta!). Parasta oli kuitenkin innostunut palaute rastin 10 tienoilla: "Hei Team SOSE! Mä oon lukenut teidän blogia. Teillä on tosi hyvä meno, saa tällainen tavallinenkin suunnistaja intoa omaan tekemiseensä!" Kiitin ja huikkasin, että mukavaa jos SOSEen hyvä meno välittyy ja tarttuu.
Maali odottaa Huippuliigan suunnistajia.
Tulostaulua tutkimassa.
Nyt katse on Louna-Jukolassa ja eniten jännittää Jukola-joukkueemme tilanne. Materiaali on hyvä, mutta kapea eikä viime hetken sairastumisiin tai loukkaantumisiin ole varaa. Hienoa kuitenkin on, että tänä vuonna Venloissa lähtöviivalla on kaksikin joukkuetta, joilla on kytkös SOSE-porukkaan!

Kaikesta tästä treenauksesta, fiilistelystä ja Jukola-valmistautumisesta johtuen suunnistus tulee jo uniinkin. Vaan mikäs sen mukavampaa, Jukola on ihan nurkan takana!
Prisma-rasteilla suunnistaneelle H85-sarjan ainoalle osanottajalle pitää nostaa hattua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti