maanantai 4. huhtikuuta 2011

Sissijyvät eroteltiin sokereista kauden ensimmäisillä iltarasteilla

Jihuuuh, ihan huippupössis! Tänään korkattiin Killin kanssa iltarastikausi Pirkkolan vitosella.

Luonnollisesti tähänkin koitokseen oli valmistauduttu huolella. Alku-uhot haettiin yön pikkutunteina Yökyöpelistä sunnuntain alkupuolella, ja myöhemmin saman päivän aikana kävin tarkastamassa Pirkkolan lumitilanteen todetakseni sen olevan välttävällä tasolla suunnistusta silmällä pitäen. 24h kestäneen sääennusteiden ja sadetutkien tarkkailun perusteella uskalsimme tänään startata ladulle (kyllä!).

Vettä satoi melko roisisti vielä automatkan aikana, mutta iloksemme sade tyrehtyi LÄHES olemattomiin heti alkumetreillä. Säähän liittyvän epävarmuuden lisäksi sissiduomme hermoja koettelivat paitsi uuden emitin käyttöön liittyvä epävarmuus, myös arvoituksellinen juoksukunto. Turha varmaan korostaa, että tilanne oli TODELLA jännittävä! Emit osottautui näppäräksi ja toimivaksi heti lähdössä, ja juoksukunto toivottua heikommaksi arviolta 500m startin jälkeen. Sen jälkeen suunnistuksen jännistysmomentit koostuivat lähinnä siitä, jaksaako maastosta takaisin Pirkkolaan ja onko nilkoissa vielä tuntoa tunnin hangessa urakoinnin jälkeen.

Ja hyvinhän me jaksettiin. Yhden epäonnisen "oikaisun" takia jalat olivat hetkellisesti hieman kohmeiset, mutta muuten suuremmilta ongelmilta vältyttiin. Jo lähes SOSEen sloganin asemaan kohonneen "laiskuus on suunnistajan paras ystävä" -lausahduksen liittyen opittiin, että näillä keleillä katupätkät ovat lähtökohtaisesti ehdottomasti parhaita reittivalintoja ja latuosuuksia kannattaa välttää, koska niitä ei ole, pöyristyttvävää kyllä, hiekoitettu.

Maaliin päästiin siis huikeissa tunnelmissa ajassa 1.06.25, ja sijoitus oli 18-19/30. Lisäksi pienen maalissa suoritetun ratamestarin tenttaustuokion jälkeen maestro itse kertoi meille, että reittivalintamme olivat osuneet ihan nappiin. Kaikki UHRAUKSET ja reittivalintojen HARJOITTELU ei ole siis todellakaan mennyt hukkaan.

Nähdään ensi maanantaina Herttoniemessä!

3 kommenttia:

 1. Mitä? Pirkkolassa ladut hiekoittamatta! Onneksi en lähtenyt!! Onhan toi nyt ihan törkeää.

  Hyvin suoriuduttu silti. Tosin en yhtään ihmettele, jos vauhdit on haettu Yökyöpelistä sunnuntai-iltana. Sehän kuulostaa jo varsin ammattimaiselta.

  VastaaPoista
 2. Hieno suoritus! Mä kiersin nelosen reitin kumpparit jalassa. Kolmanneks vikalla rastilla meinas käydä köpelösti kun luulin olevani toka vikalla rastilla. Onneks ei jäänyt yks välistä!

  VastaaPoista
 3. Hahaah, sunnuntain alkupuolella, ei illalla. Siinä on vissi ero (eli ero amatöörin ja ammattilaisen välillä) :)

  VastaaPoista