sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Joukkueenjohtajan katsaus suunnistuskauteen 2011

Kevätaurinko lämmittää jo mukavasti näin maaliskuun puolivälissä ja katseet on käännetty kohti SOSEen tähän asti tärkeintä treenikautta. Seuraavaksi muutamia poimintoja tulevasta.


Urheilulliset uutiset

Kuten edellä tuli jo todettua, on joukkueellamme edessä todella monipuolinen ja haastava urheilukausi. Toki runsaslumisesta talvestakin nautittiin liikunnan parissa. Joulukinkut sulateltiin talvirasteilla ja ennen kaikkea hiihtoladuilla. SOSE Ski Team kävi pokkaamassa mitalit Finlandiahiihdosta ja ensi vuonna Lahdessa nähdään varmasti lisää SOSE-Hartsoja ja -Marja-Liisoja. Varsinainen suunnistuskausi avataan jo 4. huhtikuuta Pirkkolassa Helsingin Suunnistajien Iltarasteilla. Metsä lienee tuolloin vielä liukas ja ainakin osittain lumen tai jään peitossa, joten nilkkoja on syytä varoa.

Maanantaiset Iltarastit muodostavat luonnollisesti joukkueemme suunnistuksellisen perusharjoittelun. Alkukaudesta kompassin suuntaamista on hyvä harjoitella tarvittaessa porukassa, mutta kauden edetessä jokaisen olisi syytä käydä kokeilemassa taitojaan myös omin päin. Eripituiset radat ja maastot antavat tähän mainion mahdollisuuden. Saattaa hyvin olla, että henkilökohtainen suoritus johtaa jopa parempaan lopputulokseen - silloin joudut pysymään itse koko ajan kartalla.

Vaikka päätavoitteeseen on vielä reilu vuosi aikaa, ei kisakokemuksen hankkiminen varmasti ole pahitteeksi. Suunnistusliiton sivuilta löytyy kansallinen kilpailukalenteri, ja ainakin itse yllätyin, kuinka paljon suunnistuskisoja kesäisin järjestetään. Uudellamaalla suurimmat kilpailut ovat HS:n järjestämä Suunto-Games 11.-12.6 sekä Lohjan Fin5 suunnistusviikko 11.-16.7. Kisojen yhteydessä pidetään myös kuntosuunnistukset. Toinen merkittävä haaste on välttämätön tutustuminen yösuunnistukseen. Kuten muistamme, juostaan Jukolassa ainakin pari osuutta otsalampun valossa. :)

Suunnistuksen ohella on hyvä muistaa muutkin urheilumuodot. SOSEen jäsenet ovat taas laajalla rintamalla osallistumassa juoksutapahtumiin aina Berliinin maratonia myöten. Yhteiset kesäiltojen juoksulenkit ovat siis enemmän kuin tervetulleita! Extreme Run 21.5 on taas loistava tilaisuus tutustua Valio-Jukolan 2012 tapahtumapaikkaan Vantaan Hakunilaan. Eikä tietenkään sovi unohtaa hyötyliikuntaa kuten esimerkiksi työmatkapyöräilyä.


Muodin huipulla

Yhtenäisen joukkueen tunnusmerkki on tietysti oma tiimiasu. Ensimmäinen sovitustilaisuus pidettiin kevätkauden avajaisten yhteydessä. Tarjolla olivat Nonamen huipputason asusteet, Combat-juoksupaita ja Terminator-housut sekä klassisempi pitkähihainen malli toiselta asutoimittajalta. Nonamen asut olivat sporttisen tyylikkäät ja yrityksen MyDesign-ohjelmalla niistä saadaan räätälöityä juuri SOSEen näköiset. Asukeskustelua päätettiin kuitenkin jatkaa loppuvuoteen ja kenties viimeistään pikkujouluissa saamme tilauskupongit postiin.


Hetken huumaa

Jotta homma ei menisi liian totiseksi, täytyy välillä muistaa myös juhlia! Jukola-valvojaiset lauantaina 18.6 huipentuvat klo 22.55 Virolahden Ravijoella starttaavaan 63. Jukolan viestiin. Juhlapaikka ilmoitetaan myöhemmin. Venlojen viestin alkua samana päivänä on aikaistettu klo 14.10 ja mikäli kiinnostusta riittää, järjestetään halukkaille SOSElaisille kuljetus paikan päälle, josta sitten palataan illaksi kesäjuhliin. Kakkua syödään joukkueen 1-vuotissynttäreiden kunniaksi elokuussa ja kauden päättää jo legendaksi muodostunut SOSE-gaala, jossa palkitaan jälleen joukkueen ansioituneita jäseniä. Ja tietenkin SOSEessa iloitaan koko vuoden mittaan jäsentensä tulevista merkkipäivistä ja perheenlisäyksistä!


Lopuksi

Äärimmäisen iloinen. Nämä sanat tulevat ensimmäiseksi mieleeni, kun mietin sitä uteliasta innostusta, jolla viime elokuussa käynnistetty projekti otettiin vastaan. Yhteinen tavoite ja mikä loistoporukka, voiko sitä enempää pyytää? Ja lajina suunnistus on kiehtova - rata on joka kerta uusi ja omaa suoritusta voi aina parantaa. Toivottavasti intoa riittää niin pitkälle, että SOSE nähdään vuoden päästä sekä Venlojen että Jukolan viestissä. Mutta joukkueen slogan, "En osaa suunnistaa ja pelkään yksin metsässä", menee kyllä väistämättä uusiksi. SOSEessa et ole koskaan yksin ja parhaassa tapauksessa opimme vielä suunnistamaankin! :)

-Killi

2 kommenttia: